Κόσμος Τρίτη 24/10/2023, 11:04
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στο Ισραήλ: Είμαστε εδώ, στο πλευρό σας κατά της τρομοκρατίας

Μακρόν στο Ισραήλ: Είμαστε εδώ, στο πλευρό σας κατά της τρομοκρατίας

Την αποφασιστικότητα της Γαλλίας και της Δύσης για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την επιστροφή των ομήρων διατράνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποσχόμενος στον Ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτζογκ κατά τις κοινές τους δηλώσεις στο Ισραήλ ότι η Γαλλία είναι και θα είναι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Ισραήλ.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας σήμερα αλλά και αύριο. Θέλω να είστε βέβαιος ότι δεν θα αφεθείτε μόνοι σε αυτόν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», είπε ο κ. Μακρόν.

«Είναι ένα στυγερό έγκλημα να παίζει κανείς με τη ζωή παιδιών, πολιτών και στρατιωτών, αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου δεν ήταν παρά μια πράξη τρομοκρατίας».

«Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε πλάι σας για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης», πρόσθεσε ο Γάλλος ηγέτης.

«Εχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Θα βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αύριο και τη μεθεπόμενη μέρα», υποσχέθηκε ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων.

Η Γαλλία μετρά 30 νεκρούς και επτά αγνοουμένους από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο κ. Χέρτζογκ τόνισε τις προτεραιότητες του Ισραήλ σήμερα: «Εστιάζουμε στο να καταστρέψουμε τις υποδομές της Χαμάς και να επαναπατρίσουμε τους ομήρους. Αλλά αν η Χεζμπολάχ μας σύρει σε πόλεμο, ο Λίβανος να ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες».

«Υποφέρουμε τον μεγαλύτερο πόνο που είχαμε ποτέ από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Είμαστε όμως ισχυρό έθνος και είμαστε αφοσιωμένοι στο να καταστρέψουμε τους εχθρούς μας», δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος, τονίζοντας στον Γάλλο ομόλογό του ότι μεταξύ των ομήρων που έχει πάρει η Χαμάς βρίσκονται και 30 παιδιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μακρόν θα έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου, τους ηγέτες κομμάτων όπως ο Μπένι Γκαντζ και ο Γιαΐρ Λαπίντ, αλλά αργότερα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News