Κόσμος Τρίτη 17/10/2023, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Σε καταφύγιο ο Scholz

Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Σε καταφύγιο ο Scholz

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στο κέντρο της Γάζας. 

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη λεπτομέρειες για την αναφερόμενη επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στην πόλη της Γάζας, μάλιστα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς δήλωσε ότι έπληξε την πόλη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ με πύραυλο R-160.

Σημειώνεται επίσης, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αναγκάζεται να πάει σε καταφύγιο στη γερμανική πρεσβεία, καθώς κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ ηχεί συναγερμός για πυραύλους.

Παράλληλα οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις της Bundeswehr έχουν στείλει στην Κύπρο ειδικές δυνάμεις, για το ενδεχόμενο «στρατιωτικής εκκένωσης» από το Ισραήλ, σε περίπτωση επέκτασης της σύγκρουσης.

moneyreview με πληροφορίες από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News