Κόσμος Δευτέρα 16/10/2023, 19:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπλίνκεν επαναλαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ – Το τίμημα θα είναι υψηλό, αλλά θα κερδίσουμε, λέει ο Γκάλαντ

Ο Μπλίνκεν επαναλαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ – Το τίμημα θα είναι υψηλό, αλλά θα κερδίσουμε, λέει ο Γκάλαντ

Σε σύντομες δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Μπλίνκεν είπε ότι το Ισραήλ «θα έχει πάντα την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών». Οι ΗΠΑ έχουν μια «βαθιά δέσμευση για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γοάβ Γκαλάντ, μιλώντας λίγο πριν τον Αμερικανό ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι «ένας μακρύς πόλεμος» βρίσκεται μπροστά. «Το τίμημα θα είναι υψηλό, αλλά θα κερδίσουμε για το Ισραήλ, για τον εβραϊκό λαό και για τις αξίες στις οποίες πιστεύουν και οι δύο χώρες».

Όπως σημειώνει η kathimerini.gr eυχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξή τους και αναφέρθηκε στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων- που αναπτύχθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Συνάντηση Μπλίνκεν με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει συνάντηση με το ισραηλινό «πολεμικό υπουργικό συμβούλιο» στο Τελ Αβίβ.

Οι συναντήσεις του -ο δεύτερος γύρος σε λιγότερο από μια εβδομάδα- έρχονται καθώς το Ισραήλ φαίνεται έτοιμο για μια χερσαία εισβολή. Ο Μπλίνκεν είπε ότι ήθελε να επιστρέψει στο Ισραήλ για να θέσει όσα συζήτησε με περιφερειακούς Άραβες ηγέτες, πολλοί από τους οποίους έχουν καταδικάσει έντονα και δημόσια την αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News