Κόσμος Κυριακή 17/09/2023, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο ατύχημα

Οι τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πρόχειρο νοσοκομείο της Βεγγάζης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο ατύχημα

Επιστρέφει εκτάκτως το ελληνικό C-130 στη Λιβύη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» μέλη της αποστολής που μετέφεραν την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στην αφρικανική χώρα ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, μέλη της ελληνικής αποστολής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αυτοκίνητο που τους μετέφερε από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με φορτηγό. Οι τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πρόχειρο νοσοκομείο της Βεγγάζης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση στην Αθήνα, δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση του C-130, το οποίο στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην Ελευσίνα. Το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρει εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό για να φροντίσει τους Έλληνες τραυματίες ενώ τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν συντρέχει λόγος να τους φέρει πίσω στην Αθήνα. 

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αθήνα

Στις 9:30 το πρωί της Κυριακής, μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης με δύο τόνους τρόφιμα και γιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανακούφιση της Λιβύης που επλήγη από τον «Daniel». 

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά στην περίπτωση της ανατολικής Λιβύης, η Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια είχε επιχειρήσει να εμβαθύνει τους δεσμούς, καθώς η Βεγγάζη αντιτίθεται στο καθεστώς της Τρίπολης. Βοήθησε, βέβαια, στην απόφαση και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη σημαντική υλική βοήθεια με μεταφορικά αεροπλάνα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News