Κόσμος Δευτέρα 12/06/2023, 09:25
ΚΟΣΜΟΣ

Μόνοι στον Αμαζόνιο για 40 ημέρες: Το φορτίο που έσωσε τα 4 παιδιά

Μόνοι στον Αμαζόνιο για 40 ημέρες: Το φορτίο που έσωσε τα 4 παιδιά

Τρία κιλά αλεύρι μανιόκας, που βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο, βοήθησαν ώστε να μείνουν τα τέσσερα αδέρφια ζωντανά, για 40 ημέρες, μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, αφότου το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη, σκοτώνοντας τους τρεις ενήλικες που ήταν μαζί τους.

Τα τέσσερα αδέρφια, ηλικίας 13, 9, 4 και ενός έτους, βρέθηκαν έπειτα από έρευνες 40 ημέρων. «Ήταν υποσιτισμένοι, αλλά είχαν πλήρη συνείδηση και διαύγεια όταν τους βρήκαμε», είπε αξιωματούχος των ειδικών δυνάμεων της Κολομβίας.

Το αλεύρι μανιόκας, μιας ρίζα που χρησιμοποιείται ευρέως από τις φυλές του Αμαζονίου, βοήθησε να σωθούν οι ζωές των παιδιών.

 «Μέρες μετά τη συντριβή, έφαγαν το αλεύρι που είχαν μεταφέρει εκεί… αλλά τελικά τα τρόφιμα τελείωσαν  και αποφάσισαν να ψάξουν για ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν ζωντανοί», είπε ο εκπρόσωπος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η γηγενής προέλευσή τους βοήθησε επίσης τα παιδιά, καθώς είχαν κάποια ανοσία έναντι των ασθενειών της ζούγκλας, ενώ γνώριζαν πώς έπρεπε να κινηθούν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον: Τι να φάνε και τι να μην φάνε, πώς να βρουν νερό.

Τα τέσσερα παιδιά – η 13χρονη Lesly Jacobombaire Mucutuy, η 9χρονη Soleiny Jacobombaire Mucutuy, η 4χρονη Tien Ranoque Mucutuy και το βρέφος Cristin Ranoque Mucutuy – αναρρώνουν αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, αφού μεταφέρθηκαν.

Οι ιατρικές αναφορές λένε ότι είναι αφυδατωμένα και ακόμα δεν μπορούν να σιτιστούν κανονικά, αλλά είναι καλά και εκτός κινδύνου.

Η μητέρα των παιδιών Magdalena Mucutuy Valencia, που επίσης επέβαινε στο αεροπλάνο, άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα.

 «Είναι παιδιά της ζούγκλας και τώρα είναι παιδιά της Κολομβίας», είπε αξιωματούχος.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News