Κόσμος Κυριακή 11/06/2023, 07:00
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς πυρκαγιές: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες

Καναδάς πυρκαγιές: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες

Οι βροχές που αναμένονται είναι πιθανόν ότι θα βοηθήσουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στον ανατολικό Καναδά, αλλά απέχουν αρκετές ημέρες από την περιοχή του Κεμπέκ όπου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές, δήλωσε σήμερα μετεωρολόγος της καναδικής κυβέρνησης.

Το πρωί του Σαββάτου υπήρχαν στον Καναδά ενεργές 426 πυρκαγιές, οι 144 από τις οποίες στο Κεμπέκ. Οι διαστάσεις τους και η πρόωρη για την εποχή εκδήλωσή τους είναι πρωτοφανείς. Από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού έχουν κατακαύσει έκταση 44 εκατομμυρίων στρεμμάτων, έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ο καπνός έκανε αβίωτη την κατάσταση μέχρι και την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τζέραλντ Τσενγκ, η βροχή αναμένεται την Κυριακή στο νότιο Οντάριο και το νοτιοδυτικό Κεμπέκ και θα συμβάλει στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τον καπνό.

Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις δεν αναμένεται να φθάσουν στις βορειότερες περιοχές του Κεμπέκ όπου μαίνονται οι πυρκαγιές παρά μετά την Τρίτη και θα είναι ασθενείς.

Μέχρι την Δευτέρα, 1.200 πυροσβέστες θα έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της φωτιάς, ανάμεσά τους και 100 Γάλλοι και οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη για τις επόμενες ημέρες.

 

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα Υόρκη: Αβίωτη πόλη λόγω πυρκαγιών

Βοήθεια στον Τριντό για τις πυρκαγιές στον Καναδά προσφέρει ο Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Οι πυρκαγιές στον Καναδά ανησυχητικό σημάδι της κλιματικής αλλαγής

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News