Κόσμος Κυριακή 2/04/2023, 15:13
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νεκροί ήδη 262 αθλητές από ρωσικά πυρά

Την ίδια στιγμή, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς της Κοστιαντίνιβκα στην ανατολική Ουκρανία το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νεκροί ήδη 262 αθλητές από ρωσικά πυρά

Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει κοστίσει τη ζωή σε 262 Ουκρανούς αθλητές και έχει καταστρέψει 363 αθλητικές εγκαταστάσεις, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Ουατανάμπε, ο Χουτσάιτ είπε πως κανένας αθλητής από τη Ρωσία δεν πρέπει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

«Ολοι υποστηρίζουν αυτό τον πόλεμο και λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις για υποστήριξη αυτού του πολέμου», είπε ο Χουτσάιτ, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτερων. Δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Εξι άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Την ίδια στιγμή, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς της Κοστιαντίνιβκα στην ανατολική Ουκρανία το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος.

Η Κοστιαντίνιβκα, όπου προπολεμικά ζούσαν περίπου 70.000 άνθρωποι, βρίσκεται μόλις 20 χλμ. δυτικά του Μπαχμούτ, το επίκεντρο των μαχών για τουλάχιστον οκτώ μήνες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη.

«Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν μαζικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Κοστιαντίνιβκα», δήλωσε ο Αντριι Γιέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Είπε ότι 16 πολυκατοικίες, οκτώ ιδιωτικές κατοικίες, ένα νηπιαγωγείο και ένα διοικητικό κτίριο υπέστησαν ζημιές.

Ο Γιέρμα πρόσθεσε φωτογραφίες που δείχνουν τη μερική καταστροφή κτιρίων και κρατήρες από εκρήξεις.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News