Κοινωνία Κυριακή 9/10/2022, 07:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5 Ρίχτερ κοντά στην Ιτέα – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 5 Ρίχτερ κοντά στην Ιτέα – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς και γι’ αυτό πρέπει οι επιστήμονες να είμαστε επιφυλακτικοί για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μετασεισμού έως και 4,5 Ρίχτερ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News