Κοινωνία Σάββατο 23/07/2022, 18:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τρία μέτωπα η φωτιά στα Βατερά Λέσβου

Σε τρία μέτωπα η φωτιά στα Βατερά Λέσβου

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στα Βατερά Λέσβου, με περιουσίες και δάση να έχουν καεί και τις φλόγες να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα.

Στην περιοχή των Βατερών, από αέρος επιχειρείται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό όπου έχουν καεί κατοικίες και επιχειρήσεις.

Σε τρία μέτωπα η φωτιά στα Βατερά Λέσβου-1

Ένα δεύτερο μέτωπο κινείται από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών.

Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινείται μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να τον απειλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κίνδυνος έχει διαφύγει από τα Βατερα, όπου νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε απ’ την νοτιοανατολική πλευρά και έκαψε δύο σπίτια και δύο αποθήκες, ενώ ένα επιπλέον σπίτι έχει ζημιες. Η ανατολική πλευρά του μετώπου έχει ελεγχθεί και τώρα η προσπάθεια εστιάζεται στα δυτικά βορειοδυτικά προς χωριό Βρυσα.

Επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα, 3 Tractores, 2 CL 415 και 2 PZL. Το ΕΠ Mi8 ανεφοδιάζεται και επιστρέφει στο πεδίο. Στα Βατερα Λέσβου δόθηκε εκκένωση στις 11:20.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News