Κοινωνία Παρασκευή 1/07/2022, 20:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρκινγκ πλησίον του αρχαιολογικού χώρου σχεδιάζει ο Δήμος Ελευσίνας

Πάρκινγκ πλησίον του αρχαιολογικού χώρου σχεδιάζει ο Δήμος Ελευσίνας

Στην απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου προχώρησε ο δήμος Ελευσίνας με στόχο να ενισχυθεί με υποδομές ο αρχαιολογικός χώρος της περιοχής, που αποτελεί κι ένα από τα πλέον επισκέψιμα σημεία όλης της Αττικής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ακίνητο που αποκτήθηκε, βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της πόλης, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου και σκοπός της αγοράς είναι η χρήση του ως μεγάλου πάρκινγκ οχημάτων, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, τόσο των επισκεπτών των αρχαιολογικών μνημείων, όσο και των κατοίκων, αφού η δημιουργία του αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά το φορτίο οχημάτων στις κεντρικές οδούς και να ενισχύσει την προσβασιμότητα. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται και ένα οίκημα, το οποίο, μετά την απαραίτητη μελέτη που θα γίνει, επίσης θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος της πόλης και των δημοτών. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η απόφαση για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου ακινήτου είχε παρθεί το 2008, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες απόκτησής του.

«Με την επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που για πρώτη φορά ήρθε στον δήμο μας μετά από παρέμβαση της δημοτικής μας Αρχής, προσπαθούμε να αυξήσουμε τη δημοτική περιουσία προς όφελος της κοινωνίας. Μέρος των χρημάτων αυτών θα αξιοποιηθεί για την αγορά του ακινήτου, το οποίο θα γίνει χώρος στάθμευσης και σίγουρα θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News