Κοινωνία Σάββατο 19/02/2022, 22:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο το «Euroferry Olympia» – «Παγώνουν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Σημειώνεται ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς ώστε να ανέβουν σε αυτό και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες

Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο το «Euroferry Olympia» – «Παγώνουν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης, αναμένεται να ρυμουλκηθεί τις επόμενες ώρες το «Euroferry Olympia» στο εσωτερικό του οποίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.

Συνολικά εξακολουθούν να επιχειρούν στην κατάσβεση τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού , ένα πυροσβεστικό πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πέντε Ρυμουλκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σε δεύτερο χρόνο το πλοίο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του πλοίου, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Παγώνουν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Σημειώνεται ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς ώστε να ανέβουν σε αυτό και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες.

Οι απαγορευτικές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο, ενδεικτικά όπως αναφέρει η πυροσβεστική η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς Κελσίου, καθιστούν αδύνατο το να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Σε κάθε περίπτωση «αχτίδα αισιοδοξίας» δίνει η εκτίμηση του ειδικού πως μπορούν να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι αν βρίσκονται στα υπόγεια γκαράζ, υπάρχει αερισμός και καλή μόνωση για να μην περνάει ο καπνός από τη φωτιά.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News