Κοινωνία Πέμπτη 10/02/2022, 09:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Οικονόμου: Σε 43 δήμους επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»

Γ. Οικονόμου: Σε 43 δήμους επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»

Στην επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 δήμους της χώρας, που καλύπτει τους μισούς καταγεγραμμένους άστεγους των μεγάλων πόλεων, αναφέρεται, σε ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και τονίζει ότι η κυβέρνηση με σχέδιο ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του κ. Οικονόμου στο Twitter αναφέρει:

«Επεκτείνεται από 14 σε 43 Δήμους το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ& στόχο την επανένταξη 600 νοικοκυριών. Καλύπτονται έτσι οι μισοί καταγεγραμμένοι άστεγοι των μεγάλων πόλεων. #Με_σχέδιο ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή. @domnamich».

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» αποτελεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Αποτελεί εξέλιξη του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Υλοποιείται από Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και δημόσιους Φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, σε συνεργασία με πιστοποιημένους μη κερδοσκοπικούς Φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας.

Το Πρόγραμμα σήμερα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:

  • Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια,
  • Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία),
  • Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
  • Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News