Κοινωνία Τετάρτη 16/12/2020, 09:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Ούτε Πάσχα στα χωριά

«Διαφωνώ με τον αριθμό των εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Φωτ. Intime

Αντίθετη με τον αριθμό των εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών, αλλά και με το άνοιγμα των εκκλησιών παρουσία πιστών εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κ. Παγώνη προειδοποίησε πως «έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις. 

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι μπορούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα απάντησε: «Πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων». 

Η ίδια εκτίμησε πως «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά» και πως θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προσταστίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Ωστόσο, όπως είπε, ούτε τότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα γίνει προς το τέλος καλοκαιριού με αρχές Σεπτεμβρίου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News