Κοινωνία Τετάρτη 26/01/2022, 07:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγγρού: Έκρηξη σε κτίριο, ένας τραυματίας

Συγγρού: Έκρηξη σε κτίριο, ένας τραυματίας

(upd) Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής λόγω του ωστικού κύματος ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά οχήματα.

Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και στον ημιώροφο διέμενε ο ιδιοκτήτης. Οι υπόλοιποι όροφοι τελούν υπό ανακαίνιση για χρήση AirBnB.

Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 78χρονο που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο γίνεται αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News