Κοινωνία Πέμπτη 11/11/2021, 13:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Εμβολιασμών: Ακόμη και την ίδια μέρα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το αντιγριπικό

Επιτροπή Εμβολιασμών: Ακόμη και την ίδια μέρα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το αντιγριπικό

Ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να χορηγηθεί το αντιγριπικό εμβόλιο, όπως διευκρινίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αφορμή «την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών».

Ειδικότερα, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις. Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του» προσθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News