Κοινωνία Σάββατο 16/10/2021, 21:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέντρο έπεσε σε πολυκατοικία της Καλαμαριάς – Επισκευές έχει δρομολογήσει ο Δήμος

Δέντρο έπεσε σε πολυκατοικία της Καλαμαριάς – Επισκευές έχει δρομολογήσει ο Δήμος

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα σε ενοίκους οικοδομής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Από τους ισχυρούς ανέμους που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος», δέντρο εκριζώθηκε κι έπεσε πάνω σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Χρυσάνθου και Κωφίδου.

Το δέντρο κόπηκε και απομακρύνθηκε, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός ή να σημειωθούν υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανελης, που συντόνισε την επιχείρηση καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πρασίνου, Στέλιο Ματσαριδη, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δέντρο έπεσε σε πολυκατοικία της Καλαμαριάς – Επισκευές έχει δρομολογήσει ο Δήμος-1

Επισκευές

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Καλαμαριάς με κατεπείγουσες διαδικασίες ξεκινάει από την ΕΥΑΘ το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος επί της οδού Εθ. Αντιστάσεως, το οποίο υποχώρησε νωρίς το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Ο αγωγός, που παρουσιάζει απώλειες κι ευθύνεται για την υποχώρηση του οδοστρώματος, χρονολογείται από το 1999.

Το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο, μαζί με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Άνθιμο Αμανατίδη, τον υπεύθυνο Δικτύων, Χρήστο Τραγανό, τον Διοικητή της Τροχαίας Ταξίαρχος Γερμανός ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κ.Μ και τον ΟΑΣΘ.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση, έφτασε γερανοφόρο όχημα και απομάκρυνε το λεωφορείο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News