Κοινωνία Δευτέρα 11/10/2021, 08:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρό μήνυμα Ιερώνυμου προς αντιφρονούντες ιερείς: «Αποτειχιστείτε και πηγαίνετε στα μοναστήρια σας»

Αυστηρό μήνυμα Ιερώνυμου προς αντιφρονούντες ιερείς: «Αποτειχιστείτε και πηγαίνετε στα μοναστήρια σας»

Ηχηρή παρέμβαση από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο ζήτημα των εμβολιασμών κατά της Covid-19 με αυστηρότατο μήνυμα προς όσους αρχιερείς αρνούνται να τηρήσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, βάζοντας πάνω από αυτές τις προσωπικές τους απόψεις. Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε ουσιαστικά όσους επιμένουν στις δικές τους θέσεις να «αποσυρθούν» σε ένα μοναστήρι και να αφήσουν τα καθήκοντά τους. 

Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου μητροπολίτη Καστορίας Καλλινίκου στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στην ομολογία και υπόσχεση που έδωσε ο νέος αρχιερέας ενώπιον της Εκκλησίας ξεκαθαρίζοντας του πως κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και με αυτήν την ομολογία εισέρχεται στην Ιεραρχία για να τονίσει αμέσως μετά ότι όποιος έχει διαφορετικές απόψεις μπορεί «να αφήσει τα καθήκοντά του και να προσέλθει στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του, και από κει να έχει τις θέσεις τις δικές του…».

Τόνισε δε στον νέο αρχιερέα και δι’ αυτού σε όλους, πως το κείμενο της ομολογίες που διάβασε πριν την χειροτονία του, καταλήγει στη φράση…»το υπέγραψα με το χέρι μου». 

«Υπάρχει μία φράση, πολλοί βέβαια την ακούνε και ανατριχιάζουν και δεν τη θέλουν, υπάρχει όμως μια λέξη που κυριολεκτεί «αποτειχίζομαι»» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «Αυτός λοιπόν που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει τη γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει αυτά που έχω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά όμως οφείλω υπακοή στην Εκκλησία, επομένως σας δίνω ένα χαρτί και σας λέω αποτειχίζομαι και από δω και πέρα κάνω ιδιωτική ζωή κάνω αυτό που θέλω».

Πηγή: Orthodoxia Info

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News