Κοινωνία Τετάρτη 6/10/2021, 08:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΕ: 24ωρη απεργία στις 11 Οκτωβρίου

ΔΟΕ: 24ωρη απεργία στις 11 Οκτωβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος «απέναντι στην επίθεση» που – όπως υποστηρίζει – «δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο» με αιχμή και τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. «στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας».

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, ‘εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων’ που επιχειρεί να επιβάλει, η υπουργός Παιδείας. 

«Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο ‘εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων’ που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ., αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης όπως  έχει αποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα στις σχολικές μας τάξεις» πρσθέτει στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News