Κοινωνία Πέμπτη 23/09/2021, 08:54
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γ. Παυλάκης: Μέτρα για να μην έχουμε επανάληψη του περσινού χειμώνα

Φωτ. Intime

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, κρούοντας «καμπανάκι» κινδύνου για την έξαρση που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είπε, στις περιοχές αυτές θα πρέπει να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα.

«Η Δέλτα δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως προειδοποίησε, η επιδημία δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα φάση. Για το λόγο αυτό ο πρόταξε την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να επισπευθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω.

Είπε ακόμη ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμιά τους. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει» πρόσθεσε.

Για τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δ. Ο ιός είναι μπροστά» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News