Κοινωνία Κυριακή 5/09/2021, 22:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών

Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών

Οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης μεγάλου κυκλώματος έκδοσης «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού με αφορμή την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να είναι ο δράστης, είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών. Ειδικότερα, στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000.

Τα επιπλέον εμβόλια φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη, απ’ όπου κατάγεται η υπάλληλος. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Οι τουλάχιστον 47 εμβολιασθέντες αφορούν μόνο τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά. 

Οι δικαστικές αρχές έχουν διαπιστώσει από τους συγκεκριμένους κωδικούς την ταυτότητα του χρήστη που φαίνεται να οδηγούν στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία αναμένεται να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορωνοϊου κι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.

Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. 

Την ίδια στιγμή, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτηςθα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε στον ΣΚΑΪ οΘάνος Πλεύρης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News