Κοινωνία Παρασκευή 13/08/2021, 21:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο φετινός Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στα χρονικά 

Φωτ. ΑΡ

Ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά ήταν ο φετινός Ιούλιος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), υπογραμμίζοντας τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής σε αυτό το νέο ρεκόρ. Τα συγκεκριμένα στατιστικά άρχισαν να καταγράφονται πριν από 142 χρόνια.

«Ο μήνας Ιούλιος είναι γενικά ο ζεστότερος μήνας του έτους, όμως ο Ιούλιος του 2021 ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς έγινε ο ζεστότερος Ιούλιος και ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής της ΝΟΑΑ Ρικ Σπίνραντ.

«Αυτό το νέο ρεκόρ προστίθεται στην ανησυχητική πορεία την οποία η κλιματική αλλαγή έχει ορίσει για την υφήλιο και που προκαλεί αναστάτωση. Σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη», συμπλήρωσε.

Η παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη ήταν υψηλότερη κατά 0,01 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο πιο ζεστό μήνα Ιούλιο, το 2016.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή, Copernicus, εκτίμησε από την πλευρά της, την περασμένη εβδομάδα ότι ο μήνας Ιούλιος του 2021 ήταν ο τρίτος θερμότερος μήνας Ιούλιος στα χρονικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News