Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 13:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΚΑΤ τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση

Στο ΚΑΤ τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την περασμένη Πέμπτη. 

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν πρόκειται για έναν 55χρονο και έναν 53χρονο που νοσηλεύονται με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ακόμη δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες, ηλικίας 57 και 33 ετών, νοσηλεύονται με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ένας Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε νωρίτερα το πρωί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Επιπλέον ένας 38χρονος από την Ηλεία, ο οποίος βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, καθώς εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News