Κοινωνία Πέμπτη 5/08/2021, 09:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης – Βελτίωση από αύριο

Υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης – Βελτίωση από αύριο

Xαμηλή είναι και σήμερα η ποιότητα του αέρα πάνω από τη χώρα μας και ευρύτερα πάνω την Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που επεξεργάστηκε νωρίς το πρώι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo αποκαλύπτει τη μετεωρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

Υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης – Βελτίωση από αύριο-1

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη.

Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News