Κοινωνία Τετάρτη 7/07/2021, 08:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

X. Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση

X. Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση

Υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην εστίαση τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

«Σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο» δήλωσε αναφερόμενος στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση. «Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως παρατήρησε, αν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

Σε ό,τι αφορά την εκτίναξη των κρουσμάτων σημείωσε πως ο πολλαπλασιασμός στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού παρατηρείτο τις τελευταίες 3-4 μέρες εντούτοις χθες «υπήρξε, θα μπορούσε κανείς να πει, μια έκρηξη». Η ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση, αφού τα κρούσματα αυτά σχετίζονται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. «Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου», είπε για να προσθέσει: «Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News