Κοινωνία Δευτέρα 5/07/2021, 15:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Monocle: Στην Αθήνα το συνέδριο Quality of Life – «Πραξικόπημα ήπιας δύναμης στην Ελλάδα»

Θερμά λόγια από το περιοδικό για την Ελλάδα

Monocle: Στην Αθήνα το συνέδριο Quality of Life – «Πραξικόπημα ήπιας δύναμης στην Ελλάδα»

Την ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε το περιοδικό Monocle για το ετήσιο συνέδριο «Quality of Life». Θα διεξαχθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές. Στα 1.500 ευρώ η συμμετοχή.  

Το συνέδριο αφορά στην ποιότητα της ζωής και η επιλογή της Αθήνας -ως τόπου για την διεξαγωγή του- δίνει μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά την επιλογή της χώρας μας ως ένα από τα «Αστέρια της ήπιας δύναμης» στο τεύχος του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η θεματολογία του συνεδρίου έχει ως κεντρική θεματολογία την αναδιαμόρφωση και την επανεκκίνηση της ζωής μας, των εταιριών και των πόλεων στη χρονική συγκυρία που ζούμε. Επίσης, θα διερευνηθεί η Αθήνα, μια πόλη σε άνοδο, όπως σημειώνει το περιοδικό στην ανακοίνωση του.

Το Monocle ανακοίνωσε προ ημερών την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα και στην χθεσινή εκπομπή του Τάιλερ Μπρυλέ «Monocle on Sunday», ο ίδιος και ο Άντριου Τακ συζήτησαν επί μακρόν για το επικείμενο συνέδριο, επιδαψιλεύοντας τιμές και επιφυλάσσοντας θερμά λόγια για την ελληνική πρωτεύουσα.

Όπως τόνισαν, στο συνέδριο θα μιλήσουν για το σύγχρονο ρίσκο, τα μαθήματα που μπορούν να αντληθούν από την αρχαία Ελλάδα ως την σύγχρονη, πώς φτιάχνεις τα πράγμα και προχωράς μπροστά, ειδικά με μια κοινωνία όπως η ελληνική.

«Είναι η στιγμή της Ελλάδας μετά από μια σκληρή περίοδο», υπογράμμισαν, κάνοντας λόγο για τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα στην αρχιτεκτονική, στο design, στην οινοποιία, στην αστική ζωή.

Αναφερόμενοι δε στην επίδειξη του οίκου Dior στην Αθήνα, έκαναν λόγο για ένα «soft power coup (πραξικόπημα ήπιας δύναμης)» που εξελίσσεται στην Αθήνα.

Το Monocle σημειώνει ότι πρόκειται για το έκτο συνέδριο για την «Ποιότητα της Ζωής», το οποίο το χαρακτηρίζουν ως το πιο φιλόδοξο. 

Στο τριήμερο που θα διαρκέσει, περισσότεροι από 25 ομιλητές και μια εκλεκτή ομάδα συνέδρων θα εμβαθύνουν πάνω σε projects που μελετούν τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για την δημιουργία δυναμικών πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Γιατί στην Αθήνα;

Το περιοδικό στην προαναγγελία του συνεδρίου σπεύδει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί επελέγη η Αθήνα ως ο ιδανικός τόπος:

«Στην Αθήνα νέες επιχειρήσεις αναπτύσσονται, ευδοκιμεί η καλλιτεχνική σκηνή και αυτοί οι παράγοντες οδηγούν μια νέα γενιά Ελλήνων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όλο αυτό δελεάζει φιλόδοξους παγκόσμιους επιχειρηματίες.

Αυτοί οι δημιουργικοί παίκτες επενδύουν στη φιλοξενία, στο design, την τεχνολογία και στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς η πόλη σφραγίζει τη θέση της ως το πιο ανοιχτό, ακμάζον σημείο της ανατολικής Μεσογείου.

Και αυτός είναι ο συνδυασμός απίστευτων δυνατοτήτων, βαθύ ταλέντου και αναδυόμενης περιφερειακής επιρροής που θα εξερευνήσει το Monocle κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Μια μεγάλη δόση ηλιοφάνειας, καλό φαγητό και αισιοδοξία κατέστησαν επίσης σαφές ότι αυτό θα ήταν μια καταπληκτική πόλη υποδοχής. Όπως το δηλώνει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αυτή είναι η στιγμή για την Αθήνα».

Πληροφορίες για το συνέδριο


* Tο περιοδικό Monocle ιδρύθηκε το 2007, με έδρα την Ελβετία, δίνει έμφαση στην διεθνή πολιτική, στις νέες τάσεις, το design και την επιχειρηματικότητα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News