Κοινωνία Παρασκευή 11/06/2021, 19:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το 98% των θανόντων της τελευταίας εβδομάδας δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Και το 92% όσων ασθένησαν και ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το 98% των θανόντων της τελευταίας εβδομάδας δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

«Καμπανάκι» κινδύνου για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, γνωστοποιώντας ότι το 98% των θανάτων, κατά την τελευταία εβδομάδα, αφορούσε άτομα τα οποία δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, η κυρία Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κάτω των 1.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα και ότι πλέον έχουν φθάσει σε μία «εικόνα», την οποία είχαμε στις αρχές του νέου έτους, πριν την έναρξη του τρίτου κύματος.

«Η πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη, γιατί μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων προκύπτει από τα self-tests και αφορά ασυμπτωματικούς ασθενείς» συνέχισε. «Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 36 έτη» πρόσθεσε, την ίδια ώρα, ενώ εξήγησε ότι ημερησίως πραγματοποιούνται 40.000 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται στο 2,3%.

Η κυρία Παπαευαγγέλου επεσήμανε, επίσης, ότι η διασπορά του ιού περιορίζεται, καθώς αυτή την ώρα νοσηλεύονται 1.700 ασθενείς, μ’ έναν αριθμό περίπου 128 ασθενών να εισέρχονται στα νοσοκομεία ανά ημέρα.

«Στο τέλος του μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι ίσως μικρότερος από 200 (375 σήμερα)» εκτίμησε, παράλληλα. Πάντως, δεν παρέλειψε να κρούσει «καμπανάκι» για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται αφορά ανεμβολίαστους ασθενείς.

Χαρακτηριστικά, διευκρίνισε ότι την τελευταία εβδομάδα το 92% των ασθενών ηλικίας άνω των 65 ετών δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους θανόντες ανήλθε στο 98%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News