Κοινωνία Πέμπτη 10/06/2021, 14:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Ανοίγουν οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Ανοίγουν οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά του εργατικού νομοσχεδίου. Οι δρόμοι παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία. 

Όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση». «Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο», προσθέτει η ΓΣΕΕ.

Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, Φώφη Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ και Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25. 

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιων τα συμφέροντα δουλεύει και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Για χάρη μιας μικρής  ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται  οι εργαζόμενοι με ρεπό. Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση κατά του εργατικού νομοσχεδίου.  «Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», είπε.

Το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News