Κοινωνία Πέμπτη 6/05/2021, 07:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σήμερα η Αθήνα- Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σήμερα η Αθήνα- Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό μένει σήμερα η πρωτεύουσα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα έχουν ανακοινωθεί ακυρώσεις πτήσεων. 

Αναλυτικότερα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί και των τριών γραμμών του μετρό, ενώ δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούν ούτε τα τραμ και τα τρόλεϊ. Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Σε ανακοινώσεις τους τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για σχέδια επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα. «Ύστερα από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται» επισημαίνουν. 

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται 

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα και οι αεροπορικές μετακινήσεις λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ). Αποτέλεσμα είναι ότι ακυρώνονται τέσσερις πτήσεις εξωτερικού και 14 εσωτερικού των Aegean και Olympic Air, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης σε άλλες 9 πτήσεις εξωτερικού και 20 εσωτερικού.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιες πτήσεις ακυρώνονται εδώ.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News