Κοινωνία Πέμπτη 22/04/2021, 22:47
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως: Πιθανόν να αρχίσει πιο νωρίς η νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο

Κεραμέως: Πιθανόν να αρχίσει πιο νωρίς η νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία ενωρίτερα το Σεπτέμβριο, άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

«Yπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, προκειμένου να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς εφέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά σημείωσε η υπουργός.

«Η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία και την κόπωση των μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη” διευκρίνισε.  

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός είπε η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση το εαρινό εξάμηνο να γίνει εξ αποστάσεως. Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα πανεπιστήμια, δηλαδή οι φοιτητές να κάνουν τις εξετάσεις τους είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως όπως έγινε και πέρυσι, ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. 

Η υπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν σε δια ζώσης λειτουργία τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσεια από τις 10 Μαΐου.

Οσο για τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σημείωσε, δε, ότι έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί με εμβόλια τα οποία δεν είχαν διατεθεί, ενώ από χθες, όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News