Κοινωνία Σάββατο 10/04/2021, 11:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ – Επισπεύδονται οι έρευνες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ – Επισπεύδονται οι έρευνες

Tη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ειδεχθές έγκλημα» τη δολοφονία του δημοσιογράφου. «Συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με δική του εντολή οι έρευνες θα επισπευστούν . Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μία χώρα που έχει μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών. Είναι μία ήσυχη και ασφαλής χώρα» διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τόνισε ακόμη πως η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε σκούτερ, τον πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του, στην περιοχή του Αλίμου. Στο σημείο εντοπίστηκαν αρκετοί κάλυκες από πυροβόλο όπλο. 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Στο επίκεντρο της έρευνας έχει τεθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News