Κοινωνία Κυριακή 7/03/2021, 12:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα

φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εύσημα στις ελληνικές αρχές και τους πολίτες για την μάχη κατά της πανδημίας έδωσε ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την επίσκεψη του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος. Στην επίσκεψη συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. 

Αφού παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα». Όπως είπε οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. «Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της» είπε.

Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, κατέληξε ο κ. Σχοινάς. Παράλληλα έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.«Η μάχη κατά της Covid-19 δίνεται σε όλα τα μέτωπα με ελληνική υπογραφή και ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση». 

«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News