Κοινωνία Πέμπτη 4/03/2021, 19:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες των ζημιών από τον σεισμό στην Ελασσόνα

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες των ζημιών από τον σεισμό στην Ελασσόνα

Χωρίς χρονοτριβές, άρχισαν από σήμερα οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτίρια από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να επιδιώκει, η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί άμεσα. Υπό το πλαίσιο αυτό, από τις πρώτες ώρες στις πληγείσες περιοχές μετέβη κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε χθες στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Το κλιμάκιο των 42 μηχανικών πραγματοποίησε ελέγχους για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια, κέντρα υγείας) για την αποτίμηση των ζημιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 294 κτίρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, αύριο θα ενισχυθεί το κλιμάκιο με 50 μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου. 

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες των ζημιών από τον σεισμό στην Ελασσόνα-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News