Κοινωνία Σάββατο 6/07/2024, 17:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Πριν λίγο εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα του δήμου Ζηρού Πρέβεζας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και εντός της Αλβανίας, πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, σε απόσταση περίπου 2 χλμ από τη Λωρίδα Σαγιάδας. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για επιτήρηση.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέσβο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά σε δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου, στη βόρεια Λέσβο που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ελλοπία Βοιωτίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News