Κοινωνία Πέμπτη 4/07/2024, 12:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στην Αττική – Live η εξέλιξη του φαινομένου

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στην Αττική – Live η εξέλιξη του φαινομένου

Μήνυμα από το «112» ήχησε στην Αττική, προειδοποιώντας τους κατοίκους αναφορικά με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός της ημέρας.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες της Αττικής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα Πέμπτη το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02/07, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Με βάση την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου, οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα είναι ραγδαίες, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.
β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.
γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News