Κοινωνία Σάββατο 8/06/2024, 16:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου

Oμαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την ανατροπή του βυτιοφόρου και την πυρκαγιά που ξέσπασε στη συνέχεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η κατεδάφιση γέφυρας στο ύψος του κόμβου Λουτρακίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, πλέον παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις. Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς την Κόρινθο, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ και ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων. 

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά. Νωρίτερα, εργαζόμενοι παρείχαν και νερά στους διερχόμενους οδηγούς.

Νωρίτερα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

-Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.

-Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων

Παράλληλα, η Τροχαία αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Η απαγόρευση ισχύει σήμερα από τις 10:30 έως τις 23:00 και αύριο από τις 05:00 έως τις 17:00.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 που προειδοποιούσε για μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο, στην Ολυμπία Οδό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News