Κοινωνία Τρίτη 28/05/2024, 18:15
ΑΑΔΕ

Λιμάνι Πειραιά: Κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ έκρυβε 46 κιλά κοκαΐνη

Λιμάνι Πειραιά: Κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ έκρυβε 46 κιλά κοκαΐνη

Μετά τις γαρίδες και τα καλαμάρια που έκρυβαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και την κατάσχεσή τους από της ελεγκτικές Αρχές, ακόμα ένα φορτίο, αυτή τη φορά με μπανάνες από το Εκουαδόρ, εντοπίστηκε να κρύβει 46 κιλά κοκαΐνη.

Οι διεξοδικοί έλεγχοι των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οδήγησαν σε ακόμα μία σημαντική επιτυχία στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, με τον εντοπισμό και την κατάσχεση του κοντέινερ.

Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και  τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.

Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι Πειραιά: Δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη κρυμμένο σε κατεψυγμένα προϊόντα

Λιμάνι Πειραιά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News