Κοινωνία Σάββατο 25/05/2024, 14:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteo: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο (χάρτες)

Meteo: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο (χάρτες)

Ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από σήμερα το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής 26/05 κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 25/05 προς Κυριακή 26/05 καθώς και το πρωί της Κυριακής 26/05 και θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση από το μεσημέρι της Κυριακής 26/05.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25/05 και το μεσημέρι της Κυριακής 26/05.

Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (χάρτες)-1
Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25/05
Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (χάρτες)-2
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή 26/05 στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News