Κοινωνία Παρασκευή 24/05/2024, 19:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εφοριακών: Ελεύθεροι υπό όρους δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας

Επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ έκαστος

Κύκλωμα εφοριακών: Ελεύθεροι υπό όρους δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Παρασκευή, μετά τις απολογίες τους, δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Στους δύο κατηγορούμενους, όπως αναφέρει η «Κ», απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται πως οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων συνεχίζονται.

Προφυλακίστηκε η διευθύντρια της ΔΟΥ

Νωρίτερα, προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας. Οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με την προϊσταμένη, μάλιστα, να ισχυρίζεται ότι τους παγίδευσαν σκόπιμα.

Ειδικότερα, η διευθύντρια ισχυρίστηκε ότι τα ποσά που αναφέρονται στις συνομιλίες ήταν έσοδα της ΔΟΥ και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν της μητέρας της. Στις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός τους, είπε πως τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News