Κοινωνία Δευτέρα 13/05/2024, 16:57
ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος υπό όρους ο «Ρουμάνος»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος υπό όρους ο «Ρουμάνος»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος που στη δικογραφία αναφέρεται με το ψευδώνυμο «Ρουμάνος», σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη το πρωί επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν, που εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή παραδόθηκε άλλος ένας από τους υπόπτους για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Επρόκειτο για έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των χούλιγκαν της Θύρας 7, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «Shark». 

Στο δείγμα που είχε ληφθεί από τον κατηγορούμενο με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση εκείνων που βρέθηκαν σε φορέα της φωτοβολίδας τύπου αλεξίπτωτου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News