Κοινωνία Τρίτη 23/04/2024, 19:03
ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΔΗΓΟ CHAMBERS AND PARTNERS EUROPE

Πανευρωπαϊκή διάκριση της δικηγόρου Ελένης Αλεξίου

H πρώτη γυναίκα δικηγόρος στην Ευρώπη, με εξειδίκευση στο Real Estate, η οποία λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση, αλλά και η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα σε οποιονδήποτε κλάδο δικαίου

Πανευρωπαϊκή διάκριση της δικηγόρου Ελένης Αλεξίου

Την κορυφαία αναγνώριση από το νομικό οδηγό Chambers and Partners Europe έλαβε η δικηγόρος Ελένη Αλεξίου, managing partner της AKL Law Firm, ανεβαίνοντας στη βαθμίδα ‘Star Individual’. Αποτελεί την πρώτη γυναίκα δικηγόρο στην Ευρώπη, με εξειδίκευση στο Real Estate, η οποία λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση, αλλά και τη μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα σε οποιονδήποτε κλάδο δικαίου. Tη βαθμίδα ‘Star Individual’ του Chambers and Partners Europe καταλαμβάνουν, για το 2024, μόλις τέσσερις συνολικά Έλληνες νομικοί.

To Chambers & Partners Europe αποτελεί την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης και αξιολόγησης για τη νομική και επαγγελματική κοινότητα στην Ευρώπη. Δημοσιεύει ετήσιες αναφορές και κατατάσσει τους επαγγελματίες του νομικού τομέα με βάση την ποιότητα της εργασίας τους και τη φήμη τους στην αγορά και λειτουργεί ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για την ανεξάρτητη αξιολόγηση των νομικών επαγγελματιών και των δικηγορικών εταιρειών, σε διάφορους τομείς νομικής εξειδίκευσης. Τα αποτελέσματα και οι κατατάξεις που παρέχονται από το Chambers and Partners Europe αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νομικούς, καθώς η ένταξή τους στις λίστες του (ήδη από τις εισαγωγικές βαθμίδες) θεωρείται ως κορυφαία αναγνώριση της θέσης τους και της φήμης τους στο νομικό χώρο.

Η Ελένη Αλεξίου είναι managing partner της AKL Law Firm, η οποία αποτελεί συνέχεια του δικηγορικού γραφείου που ιδρύθηκε το 1891 από τον προπάππου της και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα γραφεία στην Ελλάδα. Κατατάσσεται σταθερά στους κορυφαίους νομικούς με εξειδίκευση στο Real Estate στην Ευρώπη και έχει ενταχθεί στο ‘Legal 500 Hall of Fame for Real Estate & Construction’, τον επίσης παγκόσμιου κύρους νομικό οδηγό που αξιολογεί και κατατάσσει δικηγορικά γραφεία και μεμονωμένους δικηγόρους, με βάση τις αξιολογήσεις των πελατών και των συναδέλφων τους μετά από σχετική ετήσια εκτεταμένη ανεξάρτητη έρευνα.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News