Κοινωνία Τετάρτη 3/04/2024, 09:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπήρχε περιπολικό στους Αγ. Αναργύρους, το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε

Υπήρχε περιπολικό στους Αγ. Αναργύρους, το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε

Ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων την έκκληση της 28χρονης για προστασία και βοήθεια πριν δεχτεί τη θανάσιμη επίθεση του πρώην συντρόφου της προκαλούν δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου.

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολικό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων», δήλωσε η κ. Δημογλίδου σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε από τους αστυνομικούς το περιπολικό για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, σε άλλη τηλεοπτική της παρέμβαση στον ΑΝΤ1, εγγυήθηκε προσωπικά πως θα πάει «η έρευνα μέχρι τέλους», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

Παραδέχθηκε πως «για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς κι έγιναν λάθη», εξηγώντας ότι αντικείμενα της ΕΔΕ είναι το «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Αμεσης Δράσης από το Τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διαβεβαίωσε αφενός πως «υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» και αφετέρου ότι «υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της».

«Οταν υπάρχει ένα νεκρό κορίτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες όταν δεν εξυπηρετούνται σωστά από την Αστυνομία.

«Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε έτσι το έργο της Ααστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία από ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε και τόνισε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου».

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News