Κοινωνία Παρασκευή 29/03/2024, 19:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteo: Ακραία θερμές αέριες μάζες από την Κυριακή

Τη Δευτέρα οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας

Meteo: Ακραία θερμές αέριες μάζες από την Κυριακή

Τη μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας ευνοεί η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το meteo.gr.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται να σημειωθεί το τριήμερο από την Κυριακή έως την Τρίτη 2 Απριλίου. 

Ειδικότερα, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οπως διακρίνεται στο γράφημα του meteo.gr, το απόγευμα της Δευτέρας οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Meteo: Ακραία θερμές αέριες μάζες από την Κυριακή-1

Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η νεφοκάλυψη και ο άνεμος.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: Πόσο τοξική είναι – Πότε αναμένεται να υποχωρήσει το φαινόμενο

Υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης την Τετάρτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News