Κοινωνία Παρασκευή 29/03/2024, 11:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), ένοχος για μαστροπεία, αθώος για εμπορία ανήλικου και ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Αθώα για πορνογραφία και μαστροπεία η μητέρα

Παράλληλα, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ένοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάμματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Αναφορικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Παράλληλα, το δικαστήριο εκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοιγια το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας

Κολωνός: Απαλλαγή Μίχου για βιασμό προτείνει ο εισαγγελέας – Ενοχή για 4 κατηγορίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News