Κοινωνία Τρίτη 26/03/2024, 18:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ ο τρίτος κατηγορούμενος

Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ ο τρίτος κατηγορούμενος

Με χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο τρίτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε στην Ευρωπαία Ανακρίτρια για την σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, για κρίσιμα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.  

Για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ελέγχονται συνολικά 23 κατηγορούμενοι.  

Ο τρίτος κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου μετά την απολογία του, ομονόησαν ανακρίτρια και η αρμόδια εντεταλμένη Ευρωπαία εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που υπογράφει τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί για την επίμαχη σύμβαση μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.  

Εχουν προηγηθεί οι δύο πρώτες απολογίες κατηγορουμένων, που είχαν την επίβλεψη των επίμαχων έργων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, στους οποίους επιβλήθηκε αθροιστικά χρηματική εγγύηση 1,1 εκατομμυρίων ευρώ (600 και 500 χιλιάδων ευρώ).

Να σημειωθεί ότι για την επίμαχη σύμβαση, η μη εκτέλεση του αντικειμένου της οποίας, κατά τις δικαστικές αρχές, επέδρασε στο δυστύχημα στο ‘Αδενδρο και στην τραγωδία των Τεμπών , καλούνται σε απολογία ενώπιον της κ. Σαλάππα συνολικά 14 κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ , 4 από την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και 5 στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.  

Οι απολογίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και όπως εκτιμάται, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News