Κοινωνία Κυριακή 17/03/2024, 14:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας, με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη που γιορτάζει και στέλνει με αστείρευτο κέφι, μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση, που αναμένεται να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες. Στην κορυφή βρισκόταν η μπάντα του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αμέσως θα παρελάσουν τα καρναβαλικά άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, θα παρελάσουν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρουν περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού.

Με τις πολύχρωμες και εντυπωσιακές στολές τους, την πρωτοτυπία, την αισθητική, το σατιρικό πνεύμα, τα ξεχωριστά καπέλα και αξεσουάρ αναμένεται να προσφέρουν απλόχερα ένα μοναδικό θέαμα.

Παράλληλα, θα ξεδιπλώσουν την φαντασία τους, αλλά και την δημιουργικότητά τους, αφού θα συνοδεύονται από δικά τους καρναβαλικά άρματα ή τις μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Η παρέλαση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερες από πέντε ώρες, θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό και αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο των σοκολατορίψεων.

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέντη

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν αυτή την ώρα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη, όπου δεκάδες άρματα και πληρώματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Παιδιά διαφόρων ηλικιών αλλά και μεγαλύτεροι, είτε συμμετέχουν σε κάποιο από τα 20 πληρώματα, είτε παρακολουθούν τις εκδηλώσεις υπό τους ήχους χαρούμενων γιορτινών τραγουδιών, έχοντας κατακλύσει τους δρόμους της περιοχής, περιμένοντας να απολαύσουν το θέαμα, που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Περίπου 5.000 άτομα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτή την ώρα, ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι του δήμου αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Αθήνας.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος φέτος είναι ένας γορίλας, ενώ ανάμεσα στα 15 άρματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ξεχωρίζουν αρκετοί ήρωες γνωστών αγαπημένων παραμυθιών. Τα πληρώματα έχουν πολλές και διαφορετικές στολές, όπως γλειφιτζούρια που χορεύουν, ναυτάκια, Εσκιμώοι, Βενετσιάνοι καθώς και μια σειρά από πολλούς ήρωες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ηρώων. Ανάμεσα στα πληρώματα βρίσκεται ένα ξεχωριστό πλήρωμα με αντικαπνιστικό μήνυμα, εμφανίζοντας τσιγάρα να καπνίζουν ανθρώπους!

Η προσυγκέντρωση των αρμάτων και των πληρωμάτων ξεκίνησε στις 11.30 και η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στην οδό Φλέμινγκ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News