Κοινωνία Κυριακή 4/02/2024, 21:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Κανονικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα οι υπηρεσίες

Υπ. Εργασίας: Κανονικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα οι υπηρεσίες

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το κτίριο του οποίου υπέστη ζημιές από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σημαντικές υλικές ζημιές τις οποίες υπέστη το κτήριο από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση».

Το χρονικό  

Η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας εξερράγη στη 1.29 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Εφημερίδα των Συντακτών με τον καλούντα να λέει στο πρώτο τηλεφώνημα ότι «η βόμβα έχει τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας» και στη συνέχεια να διευκρινίζει ότι ο μηχανισμός βρίσκεται «απέναντι από το υπουργείο Εργασίας» δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι την έκρηξη.

Δήλωσε ακόμα ότι η ενέργεια γίνεται επ’ ονόματι της πρωτοεμφανιζόμενης «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας», με το όνομα να παραπέμπει στην ομάδα «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που έδρασε στο πρόσφατο παρελθόν. Από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι το οποίο στάθμευσε προσωρινά επί της οδού Σταδίου.  

Ενα άτομο αποβιβάστηκε και κρέμασε την τσάντα με τη βόμβα στην μεταλλική περίφραξη του εργοταξίου της Alpha Bank που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ απομακρύνθηκαν αμέσως και οι υπάλληλοι ασφαλείας της τράπεζας που βρίσκονταν εντός του εργοταξίου.  

Η έκρηξη σημειώθηκε 40 λεπτά αργότερα με το ωστικό κύμα να εκτονώνεται προς το υπουργείο Εργασίας προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές όχι μόνο στην πρόσοψη του κτιρίου έως και τον 8ο όροφο αλλά και στο εσωτερικό του – κυρίως στους δύο πρώτους ορόφους.  

Η επιλογή των δραστών να δέσουν το σακίδιο με τη βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο παραπέμπει τους αστυνομικούς στην παλαιότερη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης και πάλι στο υπουργείο Εργασίας το 2016, κυρίως όμως στον τρόπο που είχαν κινηθεί οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία του ΣΚΑΙ, το 2018. 

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News