Κοινωνία Σάββατο 3/02/2024, 07:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας – Yλικές ζημιές

Εκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας – Yλικές ζημιές

Μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας, στη 01:29 τα ξημερώματα, στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από πυροτεχνουργούς.

«Λόγω ύποπτου αντικειμένου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου» ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:49 με τον άγνωστο να προειδοποιεί για την ύπαρξη μηχανισμού στο ύψος του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα, στο οποίο έγινε η αναφορά ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο, επί της Κοραή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, «άγνωστος προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου στην Alpha Bank, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

 Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News