Κοινωνία Τρίτη 23/01/2024, 16:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνο «όχι» για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Με ομοφωνία, όπως είχε ήδη διαφανεί, κατά του νομοσχεδίου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την πλευρά της Εκκλησίας δίνεται έμφαση στη θεολογική ανάλυση του ζητήματος, με έμφαση στην αναφορά ότι προωθείται ένα νέο μοντέλο οικογένειας, που διαλύει τα πρότυπα πατέρα και μητέρας. 

Στη σύνοδο της Ιεραρχίας αποφασίστηκε, επίσης, να αποσταλεί επιστολή προς τους 300 βουλευτές και, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, θα πρόκειται για ένα κείμενο νομικού χαρακτήρα, που θα αναλύει τις έννομες συνέπειες που θα προκύψουν από την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης και σε περίπτωση προσφυγών προς τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τέλος, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα αναγνωσθεί στους ναούς όλης της χώρας ένα τρίτο κείμενο, το οποίο θα συνταχθεί με εύληπτο και απλό λόγο, για να αναλύει τη θέση της Εκκλησίας στους πιστούς. 

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι, κατατέθηκαν διαφορετικές επιμέρους προτάσεις από ορισμένους ιεράρχες, αλλά τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία στο κείμενο του ανακοινωθέντος, το οποίο με αυστηρή ορολογία βάζει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και ικανοποίησε και τους υπέρμαχους μιας περισσότερο σκληρής γραμμής, αλλά και εκείνους που υποστήριξαν τη θέση μιας πιο ήπιας προσέγγισης. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News