Κοινωνία Παρασκευή 12/01/2024, 17:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη για νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία

Προκήρυξη για νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, σε επτά υγειονομικές περιφέρειες (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνει από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. έως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

«Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του εξέφρασε βεβαιότητα ότι «η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Ελληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη δημόσια υγεία».

Η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί με τη νέα διαδικασία επιλογής που προβλέπει ο νόμος 5062/2023 του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News