Κοινωνία Τετάρτη 18/10/2023, 18:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, του επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ αλλά και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Παράλληλα, ο κ. Πατέρας διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος, καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί  ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, απολογείται μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ και την άλλη εβδομάδα άλλος ένας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Πηγή: kathimerini.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News